ÅF Primero Total & Verm x


Primero Equine är ett optimerat "grovfoder", ett spannmålsfritt, fett och fiberrikt fullfoder med låg socker- och stärkelsehalt.


Om din häst inte klarar sig enbart på grovfoder är TOTAL ett unikt komplement, ett friskvårdande, enkelt, tryggt, ekonomiskt foder som utgår från hästens egen förmåga att ta upp näring. Ett foder för alla hästar, alla dicipliner, alla åldrar....


Har du en häst som:

Har ett högre energi och proteinbehov än vad grovfodret ger?

Lämnar foder och då inte får i sig tillräcklig mängd?

Är allergisk mot gluten?

Får prestationssvackor på kraftfoder?

Har ett känsligt fodersmältningssystem/"dålig mage"?

Behöver ett foder med låg socker- och stärkelsehalt?

Behöver ett "tävlingsfoder" för att slippa ta med så mycket grovfoder?

...eller helt enkelt att grovfodret inte räcker till näringsmässigt?Då finns TOTAL för din häst


INNEHÅLLSFÖRTECKNING


Hackelse och Gräspellets


Fiberinnehållet är av stor betydelse, därför kom gräspellets av högsta kvalitet, fiberskal och färskt torkat gräs av olika arter att utgöra basen för fodret. Detta stimulerar också hästens medfödda tuggbehov som är upp till 40 000 tuggrörelser per dygn för att hästen ska känna ett ”mättnadsbehov”. Hästen tuggar fodret långsamt och länge vilket gör att det bildas saliv som fungerar som buffert mot magsyra, och det förhindrar även bildningen av sk. vassa emaljåsar på tänderna, vassa tandkanter som bildas pga. minskade rörelser av underkäken i sidled när hästen tuggar spannmålsbaserad foder.


Linfröpellets


Energi tillförs i form fiber från linfrö samt olja, som är lättsmält för hästen och främjar lugn, uthållig energi, samt har en god Omega profil.


Svart solrosfrö


Svart solrosfrö, mycket höga nivåer av antioxidanter, olja, mineraler och naturliga fibrer.


Ärtor


Mikroniserade ärtor för god proteinförsörjning, hög andel av aminosyran Lysin


Vitamin och Mineraltillägg, Elektrolyter


Innehållet av vitaminer och mineraler såsom vitamin E och selen möter de senaste forskningsrönen, tillsammans med elektrolyter som ska ersätta svettförluster och hjälpa till att förhindra för tidig uttröttning hos arbets- och tävlingshästar.


Yea-Sacc 1026™, Myntha


Färsk torkad myntha har satts till för deras välgörande egenskaper på bland annat fodersmältningen, tillsammans med den väl utforskade levande jästsvampen Yea-Sacc 1026™ .Yea-Sacc1026™,  är en levande jästkultur av en specifik stam som har utvecklats i Kentucky, USA. Den stimulerar bakteriefloran och ger en förbättrad grovtarmsfunktion.


Valfritt:


Tillägg av VERM-X


VERM-X är en blandning av  100% naturliga örter som sammansatts speciellt för tarmens hygien och för upprätthållande av en god pH balans. Verm-X innehåller bl. a. pepparmynta, timjan, kanel, echinacea, renfana, kvassia, ålandsrot, fänkål, snärjmåra, nässla och rödalm.


Primero Equine garanterar att inga förbjudna substanser, som strider mot dopingreglerna i F.E.I och the Jockey Club of Great Britain, används vid tillverkning av fodret. Primero TOTAL innehåller inga konserveringsmedel. Sjuka hästar och konvalescenter bör utfodras individuellt.


 


Från urhästens livsstil har vi skapat Primero TOTAL – framtidens foder redan nu!Fytomin


Kort beskrivning


FYTOMIN är ett kraftfullt dagligt fodertillskott som vi omsorgsfullt har utvecklat för att balansera upp hästens resterande mineral- och näringsbehov på ett så oförädlat sätt som möjligt. Fyto betyder växt. Vi har hämtat näringsrika växter från naturen och tillsatt biologiskt lättupptagliga mineraler samt vitaminer. Resultatet är FYTOMIN, ett näringstillskott med över 50 näringsämnen som balanserar hästens grovfoder. Ett dagligt tillskott i pulverform för optimalt näringsupptag där enzymer, proteiner, aminosyror och prebiotika ingår naturligt.


Tävlingskarens

Nej, FYTOMIN har ingen tävlingskarens


Sammansättning: Ärtprotein, Dilalcium fosfat, Silica, Spirulina, Kalkalg, MSM, Camelina sativa, Dolmit, Nyponpulver, Zeolit, Spearmint, Rödbetspulver, Inulin(cikoriarot), Chiafrön, Morotspulver


Innehåller inget tillsatt socker, spannmål, fyllnadsmedel, konserveringsmedel eller konstgjorda aromämnen. Inget tillsatt järn eller kalium.


FYTOMIN är för dig som väljer ett mer holistiskt och naturligt sätt att vårda och bibehålla hästens inre hälsa.


Vitaminer per 1000 gram

Vitamin A     (IU)148533

Vitamin B1 (Tiamin) (mg)1000

Vitamin B2 (Riboflavin) (mg)500

Niacin (Vitamin B3) (mg NE)4

Pantotensyra (Vitamin B5) (mg)250

Vitamin B6 (Pyridoxin) (mg)110

Biotin (Vitamin B7)(mg)10

Folsyra (Vitamin B9) (mg)180

Vitamin B12 (Kobalamin)(mg)1,2
Vitamin C (Askorbinsyra) (mg)512

Vitamin D (IU)15000
Vitamin E (mg/IU)5000

 

Mineraler per 1000 gram
Järn (mg)2
Kalcium (mg)59969
Zink (mg)4000
Magnesium (mg)43756
Fosfor (mg)39989
Kalium (mg)937
Krom (mg)30
Selen (mg)7
Koppar (mg)1000
Jod (mg)10
Mangan (mg) 500


Tillsatser per 1000 gram
L-Lysin (mg)30475
L-Metionin (mg)17924
L-Arginin (mg)1901Läs mer på www.eqvital.se

 

© 2016 Wappersta Gård

Verm-X, en samling engelska örtpreparat för djur, som tagits fram i samarbete med några av de främsta örtspecialisterna i världen.


Preparaten, som finns både i fast form och som tinktur, är sammansatta av elva olika örter och helt fria från kemiska tillsatser. Bland örterna ingår vitlök, almbark, pepparmint, timjan, snärjmåra, kanel, brännässla och kvassia. Det exakta receptet varierar beroende på djurets art.


I England marknadsförs Verm-X som ett medel mot invärtes parasitangrepp hos allt från hästar till smådjur och boskap. Det är dock inte ett godkänt och testat naturläkemedel.


Läs mer om Verm-X på www.verm-x.com