ÅF Flourish( F.d TOTAL) & Verm x


Flourish EVOLVE (tidigare TOTAL Horse Feed) är ett funktionsfoder för alla hästar. En unik balanserare till ditt vallfoder.Flourish EVOLVE har en exceptionell näringsprofil. Alla ingredienserna är speciellt utvalda, inte bara för deras smältbarhet och lämplighet för hästens känsliga fodersmältningssystem, utan också för att ge en adaptogen, effektiv och näringstät balanserare till vallfodret.Flourish EVOLVEhar utvecklats för att möta hästens utmaningar i modern tid. Idag har hästarna ett mer komplext näringsbehov med många som lider av metabola obalanser och mag-tarmproblem på grund av diet - och miljöstressorer. Därför har Linda Bennis utvecklat fodret för att hjälpa till att möta dessa behov genom att lägga till en skräddarsydd örtblandning, speciellt inriktad på mikrobiomet och tarmslemhinnan. Samtidigt som grunden i det sedan länge etablerade signaturfodret bibehålls.


Flourish Evolve är ett enkelt, tryggt foderkoncept där vilande hästar eller hästar i lätt arbete behöver en mindre giva för att balansera och möta näringsbehovet, vilket ofta inte enbart grovfodret ger. Näringsbehovet hos hårt arbetande/tävlande hästar tillgodoses genom en ökad mängd Flourish som förser hästen med den energi och de näringsämnen den behöver för att kunna prestera fullt ut. Mineralbehovet täcks med rekommenderad giva, undantag om vallfodrets mineralvärden är för låga.

Den näringstäta sammansättningen säkerställer optimalt upptag och förser hästkroppen all näring utan risk för fodersmältningsstörningar orsakad av stärkelseöverbelastning och efterföljande störning i metabolismen.

FÖRDELAR MED FLOURISH EVOLVE  • Lämpligt för alla hästar, justera endast mängden foder för att möta det individuella behovet
  • Optimerad näringsprofil grundat på den senaste vetenskaplig forskningen . Lågt innehåll av socker och stärkelse.
  • Prebiotisk örtblandning i mikrodoser som supportar mikrobiotan samt understödjer tarmslemhinnan.
  • Inga GMO ingredienser, fyllnadsmedel, konstgjorda tillsatser, aromämnen, konserveringsmedel eller tillsatt socker.
  • Flourish EVOLVE är balanserad till optimerad näringsnivåer och innehåller allt din häst behöver i balans med grovfodret. Vid låga mineralvärden i vallfoder börFYTOMINeller enstaka mineraler tillsättas.
  • Kan utfodras nära inpå en prestation då det inte ger en insulintopp med efterföljande trötthet, till skillnad från spannmålsbaserade energifoder.
  • Arbetsbesparande, ekonomisk och trygg utfodring till större anläggning med varierande typer av hästar – reglera enkelt mängden av samma foder.
  • Levereras nyproducerat direkt från kvarnen, med en tvåveckors intervall till Sverige. Personlig rådgivning av Equine Nutritionist med över 20 års erfarenhet i Equine Clinical and Sports Nutrition.
  • Naturligt pelleterat – hästarna älskar det!

Verm-X, en samling engelska örtpreparat för djur, som tagits fram i samarbete med några av de främsta örtspecialisterna i världen.


Preparaten, som finns både i fast form och som tinktur, är sammansatta av elva olika örter och helt fria från kemiska tillsatser. Bland örterna ingår vitlök, almbark, pepparmint, timjan, snärjmåra, kanel, brännässla och kvassia. Det exakta receptet varierar beroende på djurets art.


I England marknadsförs Verm-X som ett medel mot invärtes parasitangrepp hos allt från hästar till smådjur och boskap. Det är dock inte ett godkänt och testat naturläkemedel.


Läs mer om Verm-X på www.verm-x.com